FIGYELEM


A blogban szereplő jobb cikkeket a http://insystem.virtus.hu-n is megjelentetem némi önrecenzió meg kiegészítés után.

Az elvakult hívek (mert természetesen hogyne lenne olyan) böngésszék továbbra is ezt a blogot, mert van/lesz több olyan cikk, amik itt jobb helyen vannak.

csütörtök, szeptember 18, 2008

A jó választás mindig mosolyog

Mit csináljak akkor, ha nem tudom mit csináljak, pedig rengeteg dolgot kell és akarok megcsinálni?

Legtöbbször ülök, és nem csinálok semmit, amíg azzal vagyok elfoglalva, hogy valamit tenni kéne... Persze egy helyben feszülni kínlódás. Voltak mentőötleteim, az egyik, hogy mivel megnyugvás a cél, lefekszek. Amíg lefoglalt a tévé kijelzője, ha találtam is valami jót, addig is előttem volt a gondolat, hogy megint passzívan lenni bizony nem jót jelent. Régebben olyan dologba kezdtem, amik valami újdonságot hordoztak. Miután ezek is csak mentőötletek voltak, nem sokáig foglalkoztam velük. Végülis egészen egyszerű. Ki kell választom a legérdekesebbet. Olyan dolog is lehet érdekes, amihez nincsen kedvem. A legfontosabb, hogy történik valami. Egy idő után ezekből a választásokból áll össze a dolgok lüktetése. És mindent csak addig csinálj, amíg jól esik. . A baj az, hogy amíg ezt nem tudod, az élet gyakran enyészik el önmagán töprengve, a semmibe veszve. Egy idő után olyan, mint számtalan pici halál. De nagynehezen mindig újraszületsz. Végül mindez lesz az élet lüktetése.

Olyan az élet, mint egy nagy mozi... amiben te vagy a főszereplő. Ami a filmben úgy megy, mint az életed filmjében, azt nevezed valóságnak. Minden más semmi, csak búvárkodni a sáros talajban az univerzum folyamataira vadászva. Én gyakran nem tudom, melyik mozi ez. Tudom, hogy nem ez a valós, de csak a valós létezhet. Talán van valami abban is, hogy az igazság a jók otthona. Asszem ez az igazság régen is jó kérdés volt. De mint sok ilyen, az igazság önmagában körben forgó, a valóság is pedig önmaga. A valóságon leghamarabb éppen most lehet segíteni, persze a folyamatosságot figyelembe véve. A következő postom címe az lesz, meddig tart egy post...

szerda, szeptember 17, 2008

Jónak lenni

Mire megeszek egy szendvicset, már szisztémát hozok létre benne. 3 szendvicsnél egy univerzum születik és hal meg.

Rossz filozófus az, aki nemcsak leírja amit gondol, de el is hiszi azt.

Ha vigyázol magadra, később úgy érzed, vigyáz rád valaki. Önmagadra csak te tudsz vigyázni, és hozzád nincs közelebb nálad senki. De nincs jobb érzés annál, mint amikor azt érzed: valaki vigyáz rád.