FIGYELEM


A blogban szereplő jobb cikkeket a http://insystem.virtus.hu-n is megjelentetem némi önrecenzió meg kiegészítés után.

Az elvakult hívek (mert természetesen hogyne lenne olyan) böngésszék továbbra is ezt a blogot, mert van/lesz több olyan cikk, amik itt jobb helyen vannak.

szerda, december 24, 2008

Derű és nyugalom (tennivalóim)


Béke az, amikor az idő múlása nem számít.

Semmi sem ér többet a mai napnál.

Ha boldog akarsz lenni, légy az.

A tegnap a visszavont csekk, a holnap a kötelezvény: egyedül a ma a készpénz, ennyid van - úgyhogy bölcsen költsd el.

A béke, amelyet megismertem, a természeti világban rejtőzik, azáltal, hogy csekély részben ugyan, de részesének érezhetem magam.

Minden pillanat csendből fakadó hír.

Henyélek és lelkemet vendégelem...

Ha el tudsz tölteni egy teljesen haszontalan délutánt tökéletesen haszontalanul, akkor megtanultad, hogyan élj.

Ha kezd elfogyni a szabadidőd, vigyázz! Mert vele kezd elfogyni a lelked is.
Az élet nem mérföldkövekről szól, hanem pillanatokról.

Azok az órák, amikor elménket a szépség hatalmába keríti, az egyetlen idő, amikor élünk.

Legyen meg a bátorság az egyedülléthez... ez egyszer próbáljátok meg eltűrni saját magatok társaságát... ne beszéljetek, még magatokkal sem, sem azokkal, akikkel még akkor is vitázunk, ha ott sincsenek. Várjatok. Figyeljetek... Tűrjetek!

Könnyű úgy élni, hogy megfeleljünk a világnak; könnyű úgy élni magányosan, hogy megfeleljünk magunknak; de az igazi nagyság az, ha az ember tökéletes üdeséggel a tömeg közepén is meg tudja őrizi a magány adta függetlenségét.

Amint a mélyre veted a békére való vágyódást, a zűrzavar magától eltűnik.

Ne törekedj arra, hogy minden, ami történik, a te kívánságod szerint történjen, inkább kívánd azt, hogy minden úgy történjen, ahogy valóban történik, és akkor életed nyugodt lesz.

A boldogság az öröm és az elégedettség hosszú, belső életéből nyíló virág; a lelkünk legnaposabb csúcsain eltöltött órákról és napokról árulkodik.

A boldogság olyan pillangó, melyet ha kergetünk, soha nem érhetjük el, de ha leülünk csendben, leereszkedik ránk.

Figyelni, ahogy a kukorica nő, és ahogy a virágok nyílnak; zihálni az eke vagy az ásó fölé görnyedve, olvasni, gondolkodni, szeretni, remélni, imádkozni: ezek azok a dolgok, amelyek boldoggá tesznek minket.

Tedd, amit tudsz, azzal, amid van és ott, ahol vagy.

Többször megtapasztaltam már, hogy amikor nyugodtan és határozottan (nagyon határozottan!) azt mondod az életnek: "Bízom benned; tedd, amit kell.", az élet rejtélyes módon mindig megfelel az igényeidnek.

Az elégedettség a nagy belenyugvások, a nagy szelídség csalhatatlan eredménye - amikor nem próbálunk meg ezzé vagy azzá válni (hogy megfeleljünk önmagunk dramatizált változatának), hanem megadjuk magunkat az élet teljességének, és hagyjuk, hogy az élet átfollyon rajtunk.

Isten nyugalommal ajándékozott meg, hogy elfogadjam a változtathatatlan dolgokat, bátorságot, hogy megváltoztassam a megváltoztathatót, és bölcsességet, hogy felismerjem a különbséget.

Az elégedettség a bölcsek köve, amely mindent arannyá változtat, amihez hozzáér; a szegény gazdag lesz általa, a gazdag pedig szegény lesz nélküle.

Azok, akik a múlt terhei nélkül, a jövőtől nem zavartatva néznek szembe azzal, ami előttük áll, ők azok, akik élnek... ők azok, akik meglelték az elégedettség titkát.

Nincsenek megjegyzések: